Loading...

Habitus living

Communicating space through design.

Selected Thoughts

Through design-build, we can directly influence a project's outcome.

Our Passion

Habitually pushing and rethinking boundaries of design.


three-d conceptwerke

A home-bound studio that carries individualistic character.


Clementi Sunset Way
Clementi Sunset WayLiving in a Pure Style, a sentence that describe this interior that is stay by a young couple. Shades of comfortable light colour hues fills up the space. Every of the earthen tones compliments each other. A spread of small greens in the apartment flows out to the
Hougang Blk 936
Hougang Blk 936With many homeowners moving towards sleek, minimalist design, it was stimulating to work with homeowner Corrine, who allowed us to use a little extravagant inspiration to transform this 5-room apartment into a glamorous living space. To bring the feel of neo-classical grandeur into the space, we used crown
Cassia Crescent
Cassia CrescentThe substantial use of dark shades of grey and black sets this discerning homeowner’s apartment apart from most other homes. To enliven the stark palette, we mirrored exposed brick along the length of the main living room with a painted concrete slab wall delineating the kitchen. The existing triangular
Horne Road
Horne RoadThis old walk-up apartment is steeped in colonial history. Originally owned by a British family in post-war Singapore, it was passed down to their descendant Jonathan along with the original colonial-era transaction papers (which we had the privilege to see!). While we embrace evolution and are advocates for change,
Segar Road
Segar RoadWith this home, we embraced aesthetics that are unpretentious yet elegant and closer to nature, while indulging in our love for the art of repurposing. In our journey with Alex to transform his home, we salvaged materials from an abandoned farmhouse and integrated these into the rustic-chic design to
Sengkang Westway
Sengkang WestwayTze Wei and his wife are big fans of Japanese pop culture and their home is a vibrant reflection of this. Taking inspiration from a selection of the couple’s collectibles, we added Japanese-influences to each room, from the platform bed in the master bedroom, to geometrical tiles in the
Yan Kit
Yan KitWhen space is at a premium, the usual inclination is to knock down walls and whitewash surfaces to create a sense of openness. With this small but charming studio apartment, we did quite the opposite. Peter and Alicia wanted separate living and kitchen areas to suit their lifestyle so
Mutiara Crescent
Mutiara CrescentWe took a unique approach to classic English design by incorporating industrial touches, creating this glamourous loft – in line with the homeowner’s lifestyle and design requirements. The entrance to a home is the first impression you will make, setting the tone for the journey and experience within the
Holland Ave
Holland AveAs advocates for spatial design, we believe that your home should be a personal reflection of your lifestyle and behaviour, as well as be conducive to your comfort and efficiency in daily life. Micheal and Grace have lived in this apartment for quite some time and while they were
Jurong East
Jurong EastFor the couple who own this home with their father, achieving simplicity in a home is less about relinquishing and more about refining. Their transformed home is a physical manifestation of this belief. While some might want a home with blank walls as the canvas they need to allow
Orchard Court
Orchard CourtThis home lies in the heart of Singapore’s bustling shopping district, Orchard. Creating an oasis of calm within a towering urban metropolis may seem a challenge but our appreciation of this juxtaposition and our ability to adapt allowed us to transform this home. The homeowners have a love for
Basecamp Coffee
Basecamp CoffeeWhen Basecamp Coffee came to us with their initial plan to be located at East Coast Park, we knew we had to develop a design that would be on-brand, integrate well with the surrounding natural environment and appeal to the bustling beach community. In addition to weather, when designing
Toh Yi Drive
Toh Yi DriveWee and Chermaine love the rugged life, vast spaces and freedom. This is translated in their home where clean lines and angled walls create a perception of seamless boundaries. The natural blend of wood, cement and white form the only colours in this home – a palette that
Tiong Poh
Tiong PohLocated in the heart of Tiong Bahru – one of Singapore’s oldest and most charming neighbourhoods, this home is on the ground floor of an art deco walk-up. The massive single-level apartment houses a big collection of art and Asian antique furniture which has been lovingly preserved over the
Sin Ming Ave
Sin Ming AveInspired by Japanese architect Tadao Ando’s minimalistic aesthetic and masterful command of the elements like natural light and concrete balanced with vast amounts of space, this 2-storey executive maisonette is a communicative space linking relaxation and enjoyment – a bachelor pad where a coveted invitation to party promises
Poh Heng Court
Poh Heng CourtWe have a deep love for old walk-up apartments and we were probably even more excited than Anthony and his family to transform this quaint space into a tranquil, liveable home that would suit their lifestyle. As the apartment is situated in a serene environment surrounded by greenery,
Duxton Road
Duxton RoadWhen we first came into this space, we were immediately drawn towards the view from the home and the vast amount of natural light and air flow. We based our design on maximising this coveted feature, while taking into consideration Andy and Weiting’s lifestyle which would allow them to
Tanjong Katong Road
Tanjong Katong RoadWe specialise in reviving old walk-up apartments and we found a gem in Martin’s family home on Tanjong Katong Road. Walking up the dark narrow staircase to this 4th level diamond-in-the-rough was reminiscent of old Hong Kong apartments and we took inspiration from that in the redesign of
Jalan Ria
Jalan RiaSingapore is a modern, tropical metropolis and the homeowner wanted to celebrate and reflect this unique blend within his home. Our vision was to create a classic resort-style home which would feel modern yet restful throughout. Focusing on a warm neutral palette accentuated by carefully-placed lighting, we worked with
Hougang Ave 2
Hougang Ave 2With Louise’s home, we were able to explore and experiment with architecture and materials. We worked with a blank white canvas and a simple configuration within the apartment to create a huge open space and to highlight the architectural and interior design features of this home. To add
Flametree Park
Flametree ParkAs the name suggests, Richard’s home is situated in lush natural surroundings and has great views overlooking the gateway to Singapore’s nature reserves – MacRitchie Reservoir Park. In designing this space, we looked at how we could translate the calm and peace of the exterior environment within the apartment,
Eunos Crescent
Eunos Crescent“Cheerful and with a touch of Alice in Wonderland”. With this interesting mood board in mind, we played with colour and texture within Aileen’s home, optimising light and space within a loft which is our forte. The huge open layout allows for good light and air flow through the
Lim Liak Street
Lim Liak StreetWe must confess we can’t get enough of Tiong Bahru. Lined row upon row with quaint art deco shophouses, where you can find an old sundry shop right next to a hipster café; a charming blend of old and new that typifies this hip neighbourhood. Taking our cue
Chay Yan Street
Chay Yan StreetWe have a passion for preserving history and work extensively on restoring and reviving homes in conservation areas. This apartment lies in the heart of Tiong Bahru and is a representation of the rich heritage and evolution of the estate. This corner apartment has large surrounding windows and
445 Yishun Ave
445 Yishun AveWe transformed this apartment into a modern barnyard loft. The idea was to create a raw, organic theme within the space, where the furniture might not match at all but would work well when placed together. Through careful curation, we handpicked varied pieces with a cohesive rustic feel
213 Pasir Ris 87
213 Pasir Ris 87Our strengths lie in spatial planning for how people interact with their living environment. When we first went into this home, we were a little disconcerted by the original layout of the flat as the bedroom and kitchen were within close proximity to each other and positioned