Loading...

Flametree Park

Home / Flametree Park


As the name suggests, Richard’s home is situated in lush natural surroundings and has great views overlooking the gateway to Singapore’s nature reserves – MacRitchie Reservoir Park. In designing this space, we looked at how we could translate the calm and peace of the exterior environment within the apartment, while giving it a contemporary, yet culturally-rich feel.

Combining modern colonial design, with a flair of Peranakan flavour, we used a selection of hand-crafted wood furniture and soft lighting to create a sense of serenity within the home. While each space is carefully designated, we created a natural flow from entrance into the open kitchen, leading into the dining area which is delineated by an authentic Peranakan screen that doubles in function and design.

We added a long bay window settee in the living area which Richard and his family use for display and additional storage, as well as additional seating as required when entertaining.