Image Alt

Flametree Park

Flametree Park

As the name suggests, Richard’s home is situated in lush natural surroundings and has great views overlooking the gateway to Singapore’s nature reserves – MacRitchie Reservoir Park. In designing this space, we looked at how we could translate the calm and peace of the exterior environment within the apartment, while giving it a contemporary, yet culturally-rich feel.

 

Combining modern colonial design, with a flair of Peranakan flavour, we used a selection of hand-crafted wood furniture and soft lighting to create a sense of serenity within the home. While each space is carefully designated, we created a natural flow from entrance into the open kitchen, leading into the dining area which is delineated by an authentic Peranakan screen that doubles in function and design.

 

We added a long bay window settee in the living area which Richard and his family use for display and additional storage, as well as additional seating as required when entertaining.

Living Space

Category
Date
d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor